Pre- en probiotica, wat zijn dat nu eigenlijk?
08 november 2020 
in Darmen

Pre- en probiotica, wat zijn dat nu eigenlijk?

Je zou denken dat het bijna hetzelfde is.

Dat is het niet! We hebben beiden echter nodig voor een gezonde darmflora en dus daardoor dan ook een goedwerkend immuunsysteem. En daardoor gaat je stoelgang ook goed.

Wat we ons niet realiseren is dat veel mensen problemen hebben met hun stoelgang en dus ook met hun darmen. Wij, als SLIMdiet coaches komen veel mensen die problemen hebben met hun darmen. Klachten als: buikpijn, opgezwollen gevoel, dikke buik na het eten, slecht naar het toilet kunnen gaan, te vaak naar het toilet gaan, afwijkende kleur van de ontlasting, enorm ruikende ontlasting enz.

Probiotica

Probiotica bestaat uit levende bacteriën die de darmflora ondersteunen. Klinkt een beetje raar als je dat zo leest. Levende bacteriën! Toch zijn deze bacteriën heel belangrijk voor je darmen. Je darmflora wordt ook verstoord door bv antibiotica en penicilline. Belangrijk is dat de levende bacteriën de weg naar de darmen overleven. Denk aan maag en galzuren die invloed hebben op de Probiotica. Melkzuurbacterie en bifidobacterien zijn zeer bekend als Probiotica

Prebiotica

Prebiotica zijn onverteerbare voedingsbestanddelen die de darmbacteriën graag te eten krijgen. door dat voedsel leven de bacteriën optimaal en vermenigvuldigen ze zich goed. Inuline, oligofructose of resistent zetmeel zijn voorbeelden van voedingsbestanddelen die zeer gunstig zijn voor de bacteriën. Er wordt gezegd door experts dat 5 gram prebiotica per dag voldoende is voor positieve effecten. Dus prebiotica is voeding dat de darmflora ondersteunt.

En dan hebben we ook nog Synbiotica

Synbiotica

Synbiotica zijn voedingsmiddelen of supplementen die zowel pre- als probiotica bevatten. Dit betekent dat het levende bacteriën bevat als wel voedingsbestanddelen waar de darmbacteriën zo dol op zijn. De bacteriën gaan eigenlijk op reis met een lunchpakketje zodat ze meteen voeding hebben om een nog betere werking te krijgen.

Is je leefstijl en voeding niet zo fantastisch geweest voor langere tijd dan duurt het ook maanden voordat je darmflora weer een beetje op orde is als je er ook echt aan gaat werken. Dus heb je veel last van je darmen? heb je vaak dat opgeblazen gevoel? Buikpijn? En overgewicht, wat je ook probeert?

Vraag een gesprek aan met PCR over SLIMdiet. Wij staan voor een gezonde leefstijl met online coaching. Ook kun je producten van Myzone tegen een gereduceerde prijs bij ons kopen om je gewicht  te monitoren en je leefstijl in beeld te brengen.

www.personalcoachingroermond.nl

WIJ STAAN KLAAR OM OOK JOU NAAR EEN GEZONDER LICHAAM TE COACHEN!

Lees onze blog over: “wat kun jij er zelf aan doen om een gezonder lichaam te krijgen?”

Over de schrijver
Reactie plaatsen