Spiermassa, waarom is dat zo belangrijk?
02 januari 2021 

Spiermassa, waarom is dat zo belangrijk?

Bij SLIMdiet wordt goed gekeken naar verlies vetmassa en behoudt spiermassa. Vetmassa en buikvet hebben we al besproken. Wil je meer weten over buikvet, “klik hier”. We hebben veel informatie verzameld over buikvet en wat buikvet doet in je lichaam. De verhouding tussen vet- en spiermassa is dus van groot belang om je lichaamssamenstelling te veranderen en te zorgen dat je lichaam fitter wordt. Dat is een van de dingen die ik super vind bij SLIMdiet, je behoudt je spiermassa als je de regels goed volgt. Je bouwt dus niet alleen spiermassa op in de sportschool maar ook in de keuken. Training en voeding moeten in balans zijn voor een optimaal resultaat. Zelf heb ik gemerkt dat SLIMdiet mijn spiermassa beter op peil houdt dan met de voeding die ik at voordat ik ben gestart met SLIMdiet.

Het is alom bekend dat mannen meer spiermassa hebben dan vrouwen.

Hoe werken spiervezels nu? Een korte video over de werking van de spiervezels

Muscle Memory Explained – Bing video

Of deze video over opbouw spiermassa.

How To Use Muscle Memory To Re-Build Lost Muscle (Science Explained) – YouTube

Wat zijn belangrijke voorwaarden om spiermassa op te bouwen:

  • training, rust en herstel moeten in balans zijn (geef je lichaam de tijd om goed te herstellen)
  • voldoende water drinken
  • goede nachtrust (op tijd naar bed om je bioritme te optimaliseren
  • stress onder controle houden
  • drink zo min mogelijk alcohol
  • verbeteren van je conditie (cardio)

Voor iedereen is trainen anders, je lichaam reageert anders. Heb je nog nooit getraind dan gaat het vaak moeizamer en laat je hierdoor niet ontmoedigen. Hou vol en train je lichaam. Let op je houding als je traint, een slechte houding kan heel snel blessures veroorzaken. Heb je veel gesport in je leven en wil je nu weer aan de slag. Dan gaat het waarschijnlijk sneller omdat je spieren een geheugen hebben. In Zweden hebben ze een onderzoek gedaan om te kijken of training biomechanisch invloed heeft op opbouwen van spiermassa. En dat bleek zo te zijn. Ben je getraind dan zijn je spiervezels in staat om beter te functioneren zodat je sneller spiermassa opbouwt.

Enkele jaren geleden kwam ik in een bepaalde fase van mijn leven (de menopauze) en iemand maakte me erop attent dat het leek alsof mijn spiermassa was afgenomen. Dus ik ging in de spiegel kijken of dit ook zo was en jawel hoor het was zo. Ik merkte het aan mijn schouders en knieën, ik kreeg pijntjes en voelde me niet meer zo fit. Ik ben meteen meer eiwitten gaan eten en meer gaan trainen. Ik heb het geluk dat mijn lichaam redelijk snel reageert op training omdat ik mijn hele leven al sport. De pijntjes gingen weer weg maar ik merkte dat de spiermassa onderhouden moest worden anders nam deze weer af. En dat terwijl ik voor de menopauze ook wel eens fases had dat ik minder deed sporten en dat had geen invloed op mijn spiermassa.

Dankzij SLIMdiet kan ik nu gemakkelijker mijn spiermassa behouden omdat ik meer eiwitten eet dan met de voeding die ik eerder at. Ik at veel yoghurt en ik had altijd buikpijn. Dat kwam ook doordat de darmen zoveel yoghurt niet aan konden. Sinds ik SLIMdiet volg heb ik ook veel minder last van buikpijn en mijn spiermassa blijft beter op peil.

Over de schrijver
Reactie plaatsen